(Ortho)Pedagoog of kindertherapeut
gezocht?

 Zoek via dit kaartje

Noord-Brabant Zeeland Noord-Brabant Noord-Brabant Noord-Brabant Zuid Limburg Amersfoort Noord Midden Limburg Friesland Overijssel Drenthe Groningen Overijssel Gelderland Noord-Holland Zuid-Holland Utrecht Flevoland (Ortho)Pedagoog

of kies op Provincie
Friesland Groningen
Drenthe Overijssel
Flevoland Gelderland
Noord-Holland Zuid-Holland
Utrecht Noord-Brabant
Zeeland Limburg
 Of zoek op deze site
zoek op naam, plaatsnaam etc.


  Wat is een kindertherapeut ? 

Kindertherapeuten hebben zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jeugdigen en hun ouders. Kindertherapeuten kunnen bv. zijn opgeleid als Kinder- en jeugdpsycholoog, Orthopedagoog, Pedagoog, Integratief- of Psychomotorisch Kindertherapeut, Speltherapeut, Creatief therapeut, Kindercounselors, Ontwikkelingspsycholoog of trainer in sociale vaardigheiden. Daarnaast zijn er ook therapeuten die meer algemeen zijn opgeleid. Zij zijn vaak werkzaam als GZ-psycholoog, eerstelijnspsycholoog of psychotherapeut en werken zowel met volwassenen als met kinderen en jongeren.

Zij hebben allen gemeen dat zij een opleiding hebben om kinderen en jongeren met psychische problemen te kunnen behandelen of te kunnen begeleiden.

Ze houden zich bezig met diagnostiek, advies en behandeling. Ze hebben specifiek ervaring in het behandelen van kinderen en jongeren, en hebben vaak de mogelijkheid tot het geven vaak speltherapie, sociale vaardigheidstrainingen en gezinsgesprekken.

Daarnaast kunnen ze specifiek gespecialiseerd zijn in bepaalde problemen: bv. autisme, dyslexie, pesten, angsten etc. etc.. Op de pagina Specialisaties vindt je meer info over specialisaties van kindertherapeuten.


Deze website biedt u heel veel informatie en adressen. 

 • een doeltreffend overzicht van diverse soorten kindertherapeuten

 • makkelijk te sorteren op postcode, specialisaties etc.

 • in één oogopslag veel kindertherapeuten bij jou in de buurt.

 • een onafhankelijk overzicht, niet gebonden aan zorgverzekeraars
  met veel informatie


  Een kindertherapeut  vindt je snel op AlleKindertherapeuten.nl
   

 

Disclaimer:  © amerweb.nl (2008) All rights reserved. Deze informatie is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Amerweb stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele schade als
gevolg van eventuele onjuistheid en/of onvolledigheid in deze informatie. Aan informatie in deze website kunnen geen rechten worden verleend.

 

 

Dé wegwijzer naar een
therapeut voor
kinderen en jongeren